Evenementen

De POBD heeft als taak zorg te dragen voor een bruisende binnenstad met veel bezoekers die uitgedaagd worden om langer te verblijven en terug te komen. Dordrecht heeft heel veel moois te bieden en een prachtige, unieke en cultureel-historische waarde die gezien mag worden. Een levendige binnenstad kan niet zonder elkaar versterkende evenementen en activiteiten. We willen tenslotte dat de binnenstad aantrekkelijker wordt om naar toe te gaan, voor de eigen inwoner Ă©n voor bezoekers. Daarvoor organiseert de POBD periodiek kleine en grote evenementen.

De werkgroep Evenementen draagt zorg voor uitvoering van deze evenementen met behulp van specifieke draaiboeken en professionele ondersteuning (Dordrecht Marketing & Partners, evenementenbureau’s). Een kritische kijk op bestaande draaiboeken en de kwaliteit van dienstenleveranciers is daarbij noodzakelijk om Dordrecht op een heldere en verfrissende manier op de kaart te houden.

De werkgroep Evenementen houdt zich bezig met onder andere:

  • Actualisatie en uitvoering van de evenementenkalender
  • Evaluatie van uitgevoerde evenementen (passen ze wel of niet binnen de doelstellingen)
  • Profilering van Dordrecht ten opzichte van de omliggende steden
  • Analyse van bezoekersstromen (wie komt er naar de binnenstad en waarom)

De werkgroep maakt gebruik van de kennis en ervaring van Dordrecht Marketing & Partners.

Wij verwachten dat deze groep 1 keer in de maand bij elkaar moet komen met een gemiddelde inzet van 2 uur in de week. Als u interesse heeft om deel te nemen aan deze werkgroep, stuur dan een mail naar ons secretariaat.